Hlavní obsah

Matce příbramského starosty někdo zapálil chatu

Právo, Radek Plavecký
Příbram

Matce příbramského starosty Josefa Řiháka (ČSSD) zapálil někdo chatu stojící na okraji Příbrami. Podle zdroje Novinek se spekuluje o tom, že to mohla být msta nebo výstraha kvůli jeho některým politickým rozhodnutím. V současné době se v Příbrami například bojuje o prodej polikliniky z městského majetku. Policie však souvislost zatím nepotvrdila.

Článek

„Jedná se o zahradní domek, nikdo nebyl zraněn, chatka shořela celá. Hodnota byla asi 150 tisíc korun. Vyšetřovatel hasičů na místě určil jako příčinu úmyslné zapálení,“ řekla Právu mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková. Chatka shořela v noci na čtvrtek. Požáru si po třetí hodině všiml soused.

„Požár zatím s ničím nespojujeme,“ odmítla mluvčí příbramské policie Lenka Pavlová spekulace o spojitosti s privatizací polikliniky. „Vyšetřování je na začátku, právě vyslýcháme majitelku,“ dodala Pavlová.

V Příbrami, které se v minulosti přezdívalo české Palermo kvůli vydírání podnikatelů a podobné kriminalitě, se nyní přemílá právě zmíněná privatizace 1. polikliniky. Město vyhlásilo soutěž obálkovou metodou. Přihlásili se čtyři zájemci, vítěz - plzeňská firma - nabídl 20 miliónů korun, další v pořadí, což byla místní firma, 19 miliónů korun.

Starosta: Souvislost tam být může

„Prodej není ještě definitivní. Rada jen na základě jediného kritéria, jímž byla cena, vybrala vítěze a prodej by mělo schvalovat zastupitelstvo. To se má sejít v pondělí,“ uvedl mluvčí radnice Jiří Kubík. Shodou okolností se ve čtvrtek dopoledne konala tisková konference dalších zájemců o polikliniku, kteří napadli průběh soutěže jako netransparentní.

Kubík později v telefonickém rozhovoru pro Právo uvedl, že podle starosty souvislost mezi vypálením chaty a prodejem polikliniky být může. Samotného starostu se nepodařilo zastihnout.

„Spojitost absolutně odmítáme. O požáru se dozvídám až od vás, s naší firmou to rozhodně nemá nic společného,“ uvedl tiskový mluvčí jednoho ze zájemců o polikliniku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám