Hlavní obsah

Děda zneužíval vnučku, otec dceru. Soud je poslal za mříže

Právo, Petr Kozelka
Brno

Krajský soud v Brně ve čtvrtek potvrdil tresty v případu pohlavního zneužívání dvou dívek na Hodonínsku. Antonín A. osahával a souložil se svou vlastní vnučkou, půjde na tři roky do vězení. O rok déle za mřížemi stráví Jindřich P., jenž se ukájel na své dceři a také na zneužívané vnučce Antonína A.

Foto: Petr Kozelka , Právo

Jindřich a Marcela P. u soudu jakékoli zneužívání popírali.

Článek

Oba muži se podle verdiktu soudu dopustili pohlavního zneužívání, soulože mezi příbuznými a ohrožování výchovy mládeže.

Případ má navíc ještě trpkou pachuť náboženského sektářství, neboť nad vším trůnila žena Jindřicha P. Marcela, která zneužívané dceři tvrdila, že tak je to správné v jedné z náboženských společností. Od soudu odešla s 1,5ročním trestem vězení za ohrožování výchovy mládeže.

Orgie se ve společném obydlí děly v letech 2008 a 2009. Tehdy dvanácti a čtrnáctileté dívky musely snášet nejen osahávání, ale i soulož od svých nejbližších příbuzných. Vše prasklo až poté, co se matka dívky zneužívané svým dědou o všem dozvěděla a s dcerou to oznámily na sociálce.

Dívky si to vymyslely, tvrdí odsouzení

„Všechno vyšetřování je vedeno jen na základě domnělého stavu, klientova vnučka si vymyslela, že ji pohlavně zneužíval. Navíc byla navedena, bylo by zapotřebí provézt revizi všech znaleckých posudků a navrhujeme i detektor lži pro obě poškozené,“ prohlásil obhájce Antonína A.

Foto: Petr Kozelka , Právo

Antonín A. tvrdil, že vše je vymyšlené.

Muž sám se bránil tím, že vnučka u něj ani v inkriminovanou dobu nepobývala.

„Tohle už si jednou dcera vymyslela, chtěla být důležitá, nic takového se nikdy nestalo,“ přizvukoval Jindřich P.

Podle státního zástupce ale věrohodnost výpovědí poškozených dívek potvrdili jak znalci, tak i další svědci. Senát v čele s Marií Večeřovou nakonec smetl námitky obhajoby ze stolu. „Soud pečlivě zhodnotil důkazy a dopodrobna se zabýval výpověďmi poškozených, které obžalovaní napadali pro jejich nevěrohodnost. Tresty nejsou ani nepřiměřeně nízké, mužům hrozilo až 8 a 10 let vězení,“ prohlásila Večeřová.

Reklama

Výběr článků

Načítám