Hlavní obsah

Moderátor pražského rádia zachránil život zoufalému muži

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sebevraždu se podařilo v noci na čtvrtek rozmluvit muži, který chtěl v hlavním městě skoncovat se životem. Velký podíl na tom má moderátor rádia, kam zoufalý muž volal. S pomocí záchranářů se mu pak dostalo odborné pomoci.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Do pořadu rozhlasové stanice volal před druhou hodinou ranní rozrušený muž a svěřil se s úmyslem ukončit svůj život střelnou zbraní. Duchapřítomnému moderátorovi se podařilo muže přesvědčit k cestě taxíkem do rádia a osobnímu rozhovoru. Následně zavolal na tísňovou linku 155, kde dispečerce vylíčil celou situaci.

„Ta telefonicky kontaktovala nešťastného pasažéra přes řidičku taxíku, s mužem během jízdy rozmlouvala a nabízela odbornou pomoc. Nakonec se jí podařilo muže uklidnit,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Po příjezdu před rozhlasovou stanici a krátkém rozhovoru s moderátorem, se muž svěřil do péče záchranářů, kteří ho předali odborníkům Všeobecné fakultní nemocnice.

„V adventním období stoupá počet depresí a smutných nálad osamělých a nešťastných lidí. Díky duchapřítomnosti a profesionalitě zúčastněných měl tento případ šťastný konec,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám