Hlavní obsah

Ledovka pokryla silnice, u Turnova do sebe narazila čtyři auta

Na řadě míst Česka komplikuje od rána provoz na silnicích ledovka. Velké množství nehod se stalo například na Liberecku, s problémy ale musí řidiči počítat i na jiných místech. Silničáři motoristům doporučují zvýšenou opatrnost.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

Dopravu v Libereckém kraji komplikuje ledovka. I na hlavních tazích na Prahu či Harrachov jsou hlášeny dopravní nehody, v průběhu půl hodiny jich bylo policii nahlášeno už sedm. Hromadná nehoda tří osobních a jednoho nákladního auta u Dolánek uzavřela silnici 10 z Turnova na Harrachov.

"Kolem páté hodiny ráno prudce klesly teploty v kraji a namoklé silnice jsou namrzlé a tvoří se ledovka," popsal situaci hlavní dispečer Krajské správy silnic Libereckého kraje Pavel Pospíšil.

Silničáři podle něj vyjížděli už kolem třetí ráno. V Libereckém kraji se vyjasnilo a teploty klesly pod nulu. Hlavní silnice jsou většinou holé a mokré, a tak namrzají. Problémy mohou být ale i na silnicích nižších tříd, hlavně v horských oblastech, kde na vozovkách leží zledovatělá vrstva ujetého sněhu.

Problémy jsou podle informací z policie a záchranné služby na hlavní silnici 35 z Liberce na Prahu, kde havarovala dvě auta u Jeřmanic, nehoda komplikuje provoz na silnici 35 také přímo v Liberci. Další nehody jsou hlášeny na silnici 65 u Rychnova u Jablonce, na silnici 9 v České Lípě a také z Ralska nebo Mimoně. Příčinou všech těchto nehod byla shodně ledovka.

Náledí také na Šumpersku

Jízdu se zvýšenou opatrností doporučují silničáři motoristům zejména na vedlejších vozovkách na Šumpersku. Ve vyšších polohách na nich leží ujetá zledovatělá vrstva sněhu.

"Chemicky udržované vozovky jsou holé. Místy nám ale začínají namrzat. Místy je v okrese i mlha," řekl dispečer šumperských silničářů. V ostatních okresech Olomouckého kraje jsou silnice většinou mokré a sjízdné bez omezení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám