Hlavní obsah

Útočící pes je vychovaný, dal by za něj ruku do ohně starosta

Právo, Vladislav Prouza
Jičín

Kříženec labradora chovaný od štěněte prarodiči dívenky, který napadl v pondělí šestiletou dívku v Borovnici u Staré Paky na Jičínsku, patří mezi mírumilovné spíše bojácnější tvory. Ruku do ohně by dal za šestiletého psa i borovnický starosta Josef Bušák (KDU-ČSL).

Záběry na dům, kde došlo k psímu útokuVideo: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

„Znám ho dobře a mohu říci, že je perfektně vychovaný lidský společník. Majitel s ním pravidelně každé ráno chodí na dlouhé procházky. Nejde tedy o zvíře uvázané od rána do večera u boudy. Pravidelně je potkávám se svým psem a vždy jsem měl pocit, že toho mého se trochu bojí,“ konstatoval Bušák.

Napadená dívka skončila v nemocnici. „Dívčina zranění jsou opravdu vážná,“ potvrdila mluvčí záchranky Královéhradeckého kraje Anna Krempová. Dívka podstoupila operaci obličeje a podle lékařů je její stav stabilizovaný.

Incident se odehrál v nestřeženém okamžiku na chodbě rodinného domku, kam rodiče dívenky přijeli na návštěvu rodičů. „Byli jsme zrovna se synem kouřit v kotelně. Když jsme se vrátili, bylo už po všem. Vnučka patrně bezděčně vyrušila psa, který jaktěživ nikomu neublížil, při spánku,“ popsal rodinnou tragédii děda. Útok psa nahlásili rodiče pokousaného děvčete policii.

„Zjišťujeme okolnosti této nešťastné rodinné události. Musíme vyloučit nebo potvrdit, zda nedošlo k nedbalostnímu jednání konkrétní osoby, od čehož se budou odvíjet další úkony,“ konstatoval mluvčí policie v Trutnově Udo Ertner.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám