Hlavní obsah

Auto v Ostravě srazilo tři děti

Novinky, rei
Ostrava
Aktualizováno

V Ostravě-Zábřehu srazilo v pondělí odpoledne osobní auto tři chlapce ve věku 7,9 a 10 let. Zranění jednoho z nich jsou kritická a druhého vážná. Třetí hoch byl zraněn jen lehce, informoval mluvčí záchranného sboru Lukáš Humpl. Nehodu vyšetřuje policie.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Nejvážnější byl stav chlapce školního věku, jehož identitu dosud záchranná služba nezná,“ uvedl Humpl s tím, že hoch byl v bezvědomí a selhaly mu dech i srdce. Chlapec utrpěl neupřesněná vícečetná poranění. Jeho kamarád, jehož stav byl vyhodnocen jako vážný, byl poraněn na hlavě a nohou. Též nejmladší hoch měl poranění nohou, ale jen lehčího charakteru, upřesnil Humpl.

Podle policejní mluvčí Gabriely Holčákové vběhla skupinka školáků na silnici mezi stojící vozy, jejichž řidiči dávali přednost v jízdě. V tom ale došlo ke střetu s osobním vozem volkswagen. Jeho řidička zatím nebyla schopna výpovědi. Podle policie ale před jízdou nepožila alkohol.

Policisté vznesli obvinění z přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za které hrozí vězení až na čtyři roky. Podle Holčákové ale není vyloučena změna právní kvalifikace.

Reklama

Výběr článků

Načítám