Hlavní obsah

Hradec přišel o vánoční výzdobu, poškodila ji podnapilá žena

Právo, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

O originální vánoční výzdobu na kašně na Masarykově náměstí přišel během víkendu Jindřichův Hradec. Osvětlení poškodila v neděli deset minut před jednou hodinou ráno podnapilá žena.

Článek

„Vylezla na žulový podstavec fontány, aby kamarádce zapózovala pod světelnou výzdobou. V okamžiku, kdy se postavila a rukama se zavěsila na hliníkovou konstrukci, se konstrukce pod její vahou zbortila,“ sdělil vrchní strážník Luboš Müller.

Obě ženy poté utekly směrem do Jarošovské ulice. Jejich počínání ale sledovala kamera strážníků a za půl hodiny je tak městští policisté dopadli.

Ženě naměřili policisté dvě promile v dechu. „Případem se zabýváme. Nyní musíme zjistit škodu, protože se jednalo o dílo vyrobené na zakázku,“ prohlásila pro Právo jindřichohradecká policejní mluvčí Hana Millerová.

Lidé jsou rozezleni

„Osvětlení se mi líbilo. V neděli jsem ale viděl, že je napůl zborcené. Snad to dokáže město do Vánoc spravit. Jinak nechápu jednání těch žen. Zničí něco, co není jejich a ostatním se líbí. Za to by měly zaplatit, ať si to pamatují do příště,“ podotkl jeden z obyvatelů Hradce.

Město v pondělí zařízení z kašny demontovalo. „Uložili jsme ho do městského skladu a ve středu si pro něj přijede dodavatelská firma, která zajistí opravu. Do Vánoc by mělo osvětlení kašnu opět zdobit,“ potvrdila Právu Karolína Průšová z odboru kanceláře starosty města.

Reklama

Výběr článků

Načítám