Hlavní obsah

Pátrání po postřeleném muži pokračovalo bezvýsledně

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Pátrání po postřeleném muži, který se v pátek večer telefonicky dožadoval pomoci na záchrance, probíhalo v pondělí ve vojenském prostoru Hradiště na Karlovarsku a v obcích v jeho bezprostřední blízkosti. Opět bylo bezvýsledné.

Článek

„Hlídky v pondělí projížděly a pátraly ve vojenském prostoru, jehož rozloha je ale opravdu rozsáhlá, protože přesahuje tři sta kilometrů čtverečních,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

„Další policisté obcházeli obce v bezprostředním okolí vojenského prostoru a zjišťovali u místních, zda-li někoho zraněného neviděli, nebo jim někdo z příbuzných či známých nechybí,“ pokračoval Valenta s tím, že pátrací vrtulník byl po nedělním neúspěšném pátrání zatím z akce odvolán.

Volal, že je zraněn

Muž, po kterém policie a záchranáři pátrají, volal podle policejního mluvčího o pomoc na linku 112 už v pátek večer. „Řekl při tom, že je někde ve vojenském prostoru za obcemi Velichov a Kyselka. Byl zraněný, pravděpodobně postřelený,“ uvedl Valenta.

Ve vojenském prostoru se v pátek nekonalo žádné vojenské cvičení s ostrou střelbou.

"Probíhalo tam ale několik mysliveckých honů. Kontaktovali jsme všechny myslivecké spolky, ale těm ani podle návštěvních knih nikdo z účastníků honů nechybí,“ uvedl Valenta, podle kterého není možné se hledaného muže dovolat. „Ve vojenském prostoru je velmi špatný telefonní signál,“ vysvětlil Valenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám