Hlavní obsah

Vrtulník našel retardovaného muže, který si ustlal na zmrzlé zemi

Právo, Aleš Honus
Nový Jičín

Velké štěstí měl nesvéprávný muž ze Studénky na Novojičínsku, který se v sobotu vydal na procházku a zabloudil. Po ztraceném pátral vrtulník s termovizí. Akce skončila úspěchem, muž byl nalezen zdravý, jen mírně podchlazený.

Článek

Pátrání se rozběhlo v sobotu odpoledne, kdy na policii přišla oznámit zmizení padesátiletého muže jeho sestra. „Důvod její obavy o zdraví bratra byl jednoznačný, jedná se totiž o osobu zbavenou svéprávnosti. Muž s lidmi prý téměř nekomunikuje, a když, použije jen jedno slovo,“ řekla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská s tím, že muž předtím nikdy nebyl dál než jen několik desítek metrů od domova.

Po muži začalo pátrat několik desítek policistů a strážníků. Povolán byl vrtulník s termovizí. „Vrtulník začal z výšky propátrávat terén kolem půlnoci. Již za čtyřicet minut osádka do vysílačky hlásila, že na kameře nočního vidění objevila v zemědělském objektu situovaném při cestě z Velkých Albrechtic do Studénky ležící osobu,“ dodala mluvčí. Na místo byli okamžitě vysláni policisté a zdravotník. „Ten nemusel naštěstí pohřešovaného ošetřovat, byl bez zjevného zranění a při vědomí, jen mírně podchlazený,“ dodala mluvčí.

Muž od svého domova ušel několik kilometrů. „Zřejmě byl dezorientovaný. Samotný objekt je oplocen a v době pátrání byl uzamčen. Že by pohřešovaný mohl plot jakkoli překonat bylo vzhledem k jeho fyzické kondici vyloučeno. Zda se do něj tedy dostal například v době, kdy byla brána otevřená, není dosud vyjasněné,“ uzavřela policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám