Hlavní obsah

Úplatek vymáhal šéf pražské policie od majitele autoservisu Jíša

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Údajná úplatkářská aféra šéfa pražské policie Vladimíra Kotrouše souvisí s firmou Jíša autoservis, která se stará o vozy městské policie. Televizi Prima to řekl majitel autoservisu Josef Jíša. Vedení pražského magistrátu Kotrouše postavilo mimo službu. Za údajné braní úplatků mu hrozí pět až 12 let vězení.

Foto: Petr Horník, Právo

Eskorta odvádí do vazby šéfa pražské městské policie Vladimíra Kotrouše.

Článek

"Za ta léta, co spolupracuji s městskou policií, jsem tam poznal celou řadu poctivých lidí, kterých si vysloveně vážím. A o to víc mě překvapilo, když pan ředitel Kotrouš za mnou přišel s požadavkem, kterým podmiňoval další spolupráci, a ten požadavak byl dle mého názoru velmi za hranou zákona," uvedl Jíša. Odmítl ale říct, co po něm Kotrouš požadoval.

Podle Primy šlo o stovky tisíc korun. Jíša televizi řekl, že si prožil období strachu o rodinu i firmu.

Kotrouše policie zatkla na konci listopadu, a to chvíli po údajném převzetí úplatku. Média původně spekulovala, že peníze Kotrouš dostal od firmy, která pro město zařizuje odtahy aut, policie později uvedla, že prověřuje Kotroušovo jednání v několika zakázkách.

Soud na Kotrouše uvalil vazbu kvůli obavě z možného ovlivňování svědků. Policie uvalila na případ informační embargo.

Reklama

Související témata:

Související články

V Praze zatkli šéfa městské policie

Policie zadržela šéfa pražské městské policie Vladimíra Kotrouše. Je podezřelý z přijetí úplatku. Zákrok provedla zásahová jednotka. Informoval o tom server...

Výběr článků

Načítám