Hlavní obsah

Betonové kvádry rozdrtily zloděje při krádeži dřevěných trámů

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník
Aktualizováno

Tragicky skončil v neděli po poledni život osmadvacetiletého muže, když se pokoušel ukrást dřevěné trámy z objektu v areálu bývalé továrny na výrobu šamotových cihel ve Velké Kraši na Jesenicku. Zavalily jej betonové kvádry. Na místě zemřel.

Článek

„Událost byla nahlášena krátce po půl druhé odpoledne. Muže zavalily sutiny, když se v objektu pokoušel odřezávat dřevěné trámy. Šlo pravděpodobně o protiprávní jednání,“ řekl Právu mluvčí krajského policejní ředitelství v Olomouci Michal Pižurin.

„Na postiženého se sesunuly obří betonové kvádry o rozměrech 1,5 krát jeden metr. Hasiči se mu snažili odlehčit od zátěže pomocí hydraulického zvedáku, vyprostili jej, ale přivolaný lékař konstatoval už jen smrt,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák s tím, že vzhledem k místu a terénu nebylo možné k vyproštění zavaleného využít přivolaný jeřáb profesionálních hasičů.

„Muž utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,“ sdělil Právu náměstek ředitele Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg. „Zemřelou osobu hasiči nakonec vyprostili ze sutin vlastními silami a za použití několika trámů po skončení vyšetřování a předali ji pohřební službě,“ poznamenal Hošák.

Na místě podle něj zasahovaly tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Jeseníku, Velké Kraše a Vidnavy. „Muž, který se stal obětí, sice nemá ve Velké Kraši trvalý pobyt, ale dlouhodobě se tu zdržuje,“ konstatoval Pižurin.

Na místo byl podle něj povolán i policejní psovod se psem vycvičeným na vyhledávání lidí. „Bylo třeba vyloučit, zda se pod sutinami nenalézá ještě nějaká osoba,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám