Hlavní obsah

Dálnici u Brna ochromil kvůli tisícům nakupujících kolaps

Novinky, Miroslav Homola
Brno

Dálnici D2 u Brna postihl kvůli množství lidí, kteří se rozhodli nakoupit v zóně Avion Shopping Park, kolaps. Ten se týkal jak úseku dálnice D2, tak i dálnice D1.

BEZ KOMENTÁŘE: Dálnici u Brna postihl kolapsVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„Dělám tu už sedm let, ale něco podobného jsem ještě nezažila. Jako by měl přijít konec světa, nebo jako by se něco dávalo zadarmo. Ti lidi se snad zbláznili,“ hodnotila nepřetržitou zácpu na počátku dálnice D2 ve směru z Brna na Bratislavu prodavačka u první dálniční benzinové pumpy na D2.

Příčinou kolon, tvořících se především na přivaděči z „pražské“ D1 na „bratislavskou“ D2, byly tisíce kupujících v autech, kteří cestovali k nákupní zóně Avion Shopping park. Příjezd k této lokalitě je totiž dost nešťastně vyřešený a vozovka zde mimo nakupující návštěvníky slouží i pro ostatní dálniční provoz, tedy pro řidiče sjíždějící z D1 na D2.

Především spěchající řidiče kamiónů pomalu se posouvající nepřetržitá kolona zjevně rozčilovala a o nadávky či troubení nebyla nouze. Obdobná situace byla i na kruhovém objezdu před nákupní zónou, kterým musí projet i lidé, kteří si jen chtěli nakoupit pohonné hmoty.

Problémy trvají od sobotního dopoledne. Ve švech pak praskala parkoviště i o dva kilometry dál u nákupního a zábavního centra Olympia, které patří k největším v zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám