Hlavní obsah

Bankovní lupič vyhrožoval na přepážce v Praze bombou a pistolí

– Praha

Bombou i pistolí vyhrožoval v pátek před čtvrtou hodinou odpolední lupič pokladní v bance na Vítězném náměstí v Praze 6. Odnesl si pak částku v řádu desítek tisíc korun. Uvedla to mluvčí pražské policie Eva Stulíková.

Článek

Policisté nyní po muži pátrají, k dispozici mají jeho přesný popis i snímky z bezpečnostní kamery. Pokud by byl lupič dopaden a odsouzen, hrozí mu až deset let vězení.

„Muž přistoupil k hotovostní přepážce, kde z igelitové tašky vytáhl balíček, o kterém tvrdil, že je v něm výbušnina,“ popsala přepadení Stulíková. Navíc na pokladní mířil krátkou střelnou zbraní, takže mu z obavy o svůj život peníze vydala. Lupič hned poté z banky odešel. Při loupeži nebyl nikdo zraněn.

Asi bez předních zubů

Lupič je ve věku kolem 60 let, zavalitější postavy a měří přibližně 175 až 185 centimetrů. Má tmavé prošedivělé vlasy. Na sobě měl tmavší khaki látkovou bundu na zip s kapucí, kalhoty tmavší modré barvy a světlou baseballovou čepici. Měl větší dioptrické brýle s hrubými skly a světlými, možná průhlednými, obroučkami. Zřejmě neměl horní přední zuby.

„Při prvním slovním kontaktu hovořil s ruským přízvukem, poté ale plynulou češtinou,“ doplnila policejní mluvčí. Jakékoliv informace k tomuto muži mohou lidé policistům předat na telefonní lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám