Hlavní obsah

Bývalého motocyklového závodníka poslal soud na 16 let do vězení

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Šestnáctiletý trest ve věznici se zvýšenou ostrahou vyměřil ve čtvrtek liberecký krajský soud bývalému reprezentantovi v mototrialu Jaroslavu Šrédlovi za pokus o vraždu jeho tehdejší přítelkyně. Šrédl, který od počátku všechna obvinění odmítal a označoval je za komplot, se proti rozsudku odvolal.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Bývalý reprezentant Jaroslav Šrédl dostal za pokus vraždy šestnáctiletý trest.

Článek

Soudní senát se ztotožnil s návrhem obžaloby, podle které Šrédl 30. května večer ve svém domě v Novém Boru - Arnultovicích několikrát udeřil ženu pěstí, kopal ji a s nožem v ruce jí hrozil uříznutím prstu. Následně směrem k ženě sedmkrát vystřelil z pistole, ani jednou ji ale nezasáhl. Hlaveň zbraně strčil ženě do úst.

Nakonec jí v kotelně přehodil přes krk smyčku lana a vytáhl ji do výšky. Když ztratila vědomí, spustil ji dolů a nechal ji ležet na zemi. „Je jen dílem náhody, že poškozená brutální jednání obžalovaného přežila,“ prohlásil v závěrečné řeči státní zástupce.

Podle Šrédlova obhájce si žena všechno vymyslela kvůli své rodině, která obžalovanému údajně dluží peníze. Své tvrzení opíral o to, že poškozená incident nahlásila až s tříměsíčním zpožděním, poté co ji prý Šrédl neustále pronásledoval prostřednictvím textových zpráv.

Důkazy prý byly podstrčeny

„Nebyl předložen žádný přímý důkaz. Analýza DNA, získaná ze zbraně, neprokazuje, že měl obžalovaný pistoli v ruce a poškozená v ústech. Mohl ji tam někdo podstrčit například z kapesníků,“ snažil se hájit svého klienta obhájce.

Stejným způsobem se žalovaná strana vypořádala i s nálezem několika nelegálně držených zbraní a více než 300 gramů pervitinu, včetně zařízení na jeho výrobu. Tyto věci objevené policisty u Šrédla při domovní prohlídce tam měl také někdo přinést. „Všechna obvinění jsou absurdní, vymyšlená. Nikomu jsem neublížil,“ řekl před soudem Šrédl.

„Spiklenecký, na temné síly hrající scénář hraničící s komplotem, je fantaskní. Některá tvrzení obžalovaného byla nepravdivá,“ prohlásil předseda soudního senátu Petr Neumann. „To, že by někdo mohl kapesníkem nanést stopy DNA na zbraň, je za hranicí fantazie,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám