Hlavní obsah

Dvanáctiletá se bála jít domů, policistům tvrdila, že byla unesena

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Historku o tom, že byla unesena neznámým mužem, si vymyslela ve středu odpoledne dvanáctiletá dívka z Přerovska. Zaměstnala množství policistů, kteří se případem začali zabývat. Nakonec se přiznala, že tak učinila kvůli tomu, že se bála jít domů.

Článek

„Dívka se ozvala na tísňovou linku 158 s tím, že byla unesena neznámým mužem a nachází se v telefonní budce v obci poblíž Kojetína,“ řekla Právu ve čtvrtek přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Policisté, kteří vyjeli na místo, dívku našli a ta jim řekla, že se pohádala s babičkou a následně odešla z domu.

„Když se vracela zpátky, měl ji neznámý muž hodit pytel přes hlavu, naložit do vozidla a odjet pryč. Po několika minutách vozidlo údajně zastavilo, muž z auta vystoupil a šel si nakoupit. Toho dívka podle svého tvrzení využila a utekla. Pak z telefonní budky zavolala na linku 158, kde vše oznámila,“ uvedla mluvčí.

Policisté podle ní školačku převezli na příslušné obvodní oddělení, kde se dívka přiznala, že si celou událost vymyslela, protože měla strach se vrátit domů. Zaměstnala tak naprosto zbytečně množství policistů.

„Ti musí v případě nahlášení únosu okamžitě zmobilizovat veškeré síly a prostředky, které povedou k odhalení případně zadržení pachatele. V případě, že je celá událost smyšlená, zbytečně zaměstnává policisty,“ dodala Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám