Hlavní obsah

Řidiči předjížděli kolony přes plnou čáru, dostal je policejní vrtulník

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Silnice první třídy číslo 43 z Brna na Svitavy je po právu nazývaná silnicí smrti. Frekventovaná komunikace už přestává kapacitně stačit současné dopravě, a to v kombinaci s neukázněnými a agresivními řidiči často znamená smrtící koktejl.

Článek

Předjíždění na plné čáře a nedodržování rychlostních předpisů, to je denní realita, s níž se na silnici musí řidiči potýkat. Právě na neukázněné řidiče si v těchto dnech posvítili blanenští policisté, kteří si na pomoc přizvali i vrtulník.

„Ani plná čára v místech, která jsou nebezpečná, ať už kvůli nepřehledným horizontům nebo zatáčkám, neodradí mnohé řidiče od toho, aby při jízdě riskovali a na těchto místech předjížděli. Díky vrtulníku se podařilo zadokumentovat deset řidičů předjíždějících na plné čáře. Policisté uložili blokové pokuty ve výši téměř deseti tisíc korun. Dalších devět řidičů pak vyjelo na silnici, aniž by použili bezpečnostní pásy, nebo za jízdy telefonovali,“ prohlásila policejní mluvčí Iva Šebková. Policisté při akci odhalili i několik aut ve špatném technickém stavu.

Na riskantní předjíždění doplatil na této trase nedávno motorkář, který ujížděl před policejní hlídkou, předjížděl na plné čáře na horizontu a vjel přímo pod kola kamiónu. Následující střet neměl šanci přežít. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám