Hlavní obsah

Řidič nepřežil na náledí čelní střet s kamiónem

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Hned dvě ranní smrtelné nehody, z nichž minimálně jedna je způsobena náledím, vyšetřuje policie v Moravskoslezském kraji. Mezi Odrami a Mankovicemi na Novojičínsku nepřežil čelní střet řidič škodovky, který vjel do protisměru pod kamión. Další řidič zahynul na Karvinsku, podle policie nedal přednost jinému auto, není ale vyloučeno, že i na této nehodě se podepsala námraza.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nehoda u Oder se stala okolo půl šesté ráno. „Řidič osobního vozidla Škoda 120 pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost a na zledovatělé vozovce dostal smyk. Následně přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím nákladním vozidlem,“ popsal nehodu mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík.

Pětačtyřicetiletý řidič škodovky na místě zemřel. Řidič nákladního vozidla zraněn nebyl. Policie musela silnici kvůli vyšetřování celou uzavřít.

Další tragická nehoda se stala na hlavním silničním tahu mezi Orlovou a Havířovem na Karvinsku. „Řidič vozidla Renault Twingo nedal přednost Škodě Octavia. Osmašedesátiletý řidič na místě zemřel, jeho spolujezdec byl převezen do nemocnice,“ řekl mluvčí karvinské policie Jaroslav Kus. Doplnil, že řidič druhého auta zraněn nebyl. Podle policie nelze zatím vyloučit, že se na nehodě podepsala namrzlá vozovka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám