Hlavní obsah

Na Náchodsku překvapil řidiče sníh, přechod do Polska je uzavřen

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorology ohlášená, přesto nečekaná sněhová nadílka způsobila ve středu v podvečer dopravní komplikace na silnicích náchodského regionu. Poláci dokonce kvůli nesjízdné silnici do Klodzka uzavřeli do odvolání pro kamiony hraniční přechod v Náchodě-Bělovsi.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Problémy začaly už odpoledne, kdy před Náchodem uvízly kamiony napříč všemi třemi pruhy vysokovského kopce. Později, když byl uzavřen přechod do Polska, začala policie odstavovat nákladní automobily nejprve v Náchodě, poté už u Rozkoše u České Skalice,“ popsala situaci kolem osmé hodiny večer mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Hustě sněžit začalo po třetí hodině odpoledne, sníh brzy pokryl silnice asi pěticentimetrovou vrstvou. „Sníh ustal před půl osmou, ovšem částečně také začalo pršet, takže na silnici se objevila břečka. Snad nezačne do rána mrznout,“ dodala Prachařová.

Pro kamiony se stal nesjízdným nejen obávaný vysokovský kopec, ale uvízly například ve stoupání u obce Vrchoviny na silnici z Nového Města nad Metují do Náchoda, v Červeném Kostelci nebo u Broumova. Se sněhovou nadílkou se museli vyrovnat také řidiči na Trutnovsku či Rychnovsku. Zde například hasiči odstraňovali strom spadlý na komunikaci z Valu na Ohnišov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám