Hlavní obsah

V Hradci znásilnil muž osmnáctiletou ženu, hledají ho policisté

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

S traumatickým zážitkem se od pondělního večera musí vypořádat osmnáctiletá žena z Hradce Králové. V blízkosti továrního komplexu Petrof v Hradci Králové – Malšovicích ji přepadl neznámý muž. Nejprve ji několikrát pěstí udeřil do obličeje a poté ji násilím nutil k sexuálním praktikám. Naštěstí ho po několika minutách vyrušila náhodná chodkyně, která tu venčila svého psa.

Článek

„K přepadení došlo mezi půl desátou a desátou hodinou večerní na rozhraní hradeckých ulic Čajkovského a Tovární. Po vyrušení se muž lekl a z místa činu utekl ve směru k ulici Mrštíkova,“ doplnila informace mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Postižená žena kriminalistům poskytla poměrně zdařilý popis pachatele. „V souvislosti s tímto brutálním činem pátráme po třiceti až padesátiletém muži, silnější postavy s výrazným břichem, který je vysoký 180 až 190 cm. Má velmi krátce střižené vlasy,“ prozradila Ježková s tím, že v levém uchu měl náušnici ve tvaru kroužku a na levé ruce prsten s destičkou.

„Jeho ústa jsou plná a má velmi výrazné obočí. V době činu byl oblečený do tmavých tepláků bez pruhů a značky a jeansové bundy světle modré barvy s kapsami na prsou. Na nohou měl pánské vysoké módní kozačky s vysokou gumovou podrážkou. Muž hovořil česky s nepatrným přízvukem, připomínajícím ruštinu,“ dodala mluvčí.

Policie prosí případné svědky, kteří by mohli poskytnout jakékoliv svědectví k tomuto závažnému trestnému činu a přispět tak k brzkému dopadení pachatele, aby zavolali na linku 158 nebo své svědectví poskytli na kterékoliv policejní služebně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám