Hlavní obsah

Opilou řidičku dostihl v druhém autě její druh a přivolal na ni policisty

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Raději ani nedomýšlet, jak mohla skončit jízda 44leté opilé řidičky v Ostravě, nebýt toho, že se její druh za ní vydal v jiném voze, dostihl ji v křižovatce, vzal jí klíče od auta a přivolal policisty. Stalo se to v pondělí navečer. Žena je podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Ve středu to sdělila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „Muž měl zaregistrovat vůz družky, následně i to, že najela pravou stranou vozu na obrubník, přičemž měla prorazit obě pneumatiky, ale pokračovat v jízdě dále,“ uvedla.

Doplnila, že muži se v jiném voze podařilo ženu dostihnout v křižovatce, kde zastavila na červenou, vyjmul klíče ze zapalování družčina auta a přivolal policisty.

„Hlídka zjistila, že vůz má nejen poškozené pneumatiky, ale také ovlivnění ženy alkoholem. První dechová zkouška vykázala hodnotu téměř 3,2 a druhá 3,4 promile alkoholu,“ informovala Holčáková s tím, že řidička mimo jiné uvedla, že si pamatuje, jak s vozem najela na obrubník a poškodila pneumatiky.

„Její 55letý druh využil svého práva a k věci odmítl vypovídat,“ sdělila. Pachateli přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti, dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám