Hlavní obsah

Policistu napadl někdo jiný, konstatoval soudce a fanouška zprostil obžaloby

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Teplický soudce Miroslav Čapek zprostil v úterý obžaloby Jana Mikuleckého z Prahy, který měl letos v srpnu napadnout policistu a kopem do obličeje mu způsobit zranění.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci Slavie. Ilustrační foto

Článek

Dvaatřicetiletý Mikulecký se jako fanoušek fotbalové pražské Slavie vydal do Teplic sledovat ligový zápas svého klubu. Při návratu domů měl podle obžaloby na teplickém vlakovém nádraží vystoupit z davu slávistických fanoušků a ze dveří kopnout nohou do obličeje policistu z pořádkové jednotky.

Obžalovaný od začátku tvrdil, že policistu nenapadl. Vypověděl, že z okna vagónu viděl, jak se policisté přetlačovali o dveře vagónu s jinými fanoušky Slavie, a najednou z vagónu směrem k policistům vylétla noha a udeřila policistu do obličeje. Policisté poté podle něj nastříkali do vagónu slzný plyn, fanoušci se s nimi začali prát a z vagónu vyskakovat. Když také vystoupil, zadrželi ho u nádražní budovy policisté.

Podle napadeného policisty se ale incident odehrál jinak. Fanoušci Slavie prý opakovaně neposlechli výzev policie, a tak došlo k výtržnostem. Když opouštěl vagón a byl na posledním schodu, tak ho obžalovaný kopl do obličeje. Muže si prý velice dobře zapamatoval a později ho se stoprocentní jistotou označil za útočníka.

Soudce Čapka však nepřesvědčil. „Policie špatně vyhodnotila videozáznam ze zásahu. Na něm je zřetelné, že policista dostal do obličeje loktem a ne nohou. Útočníkem navíc nebyl obžalovaný, ale jiný muž,“ zdůvodnil Čapek Právu svůj verdikt. „Chování fanoušků, jak je zaznamenáno, je sice zavrženíhodné, ale soud není o sympatiích,“ dodal na vysvětlenou. Státní zástupce se proti jeho rozhodnutí na místě odvolal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám