Hlavní obsah

Mladý schizofrenik zemřel v nemocnici, rodina viní policii

Právo, Aleš Pelikán
Děčín

Romská rodina z Děčína viní policii ze smrti jejího 26letého syna. Mladík byl schizofrenikem a na konci listopadu měl záchvat, při němž ho pacifikovali policisté.

Článek

Podle serveru Romea.cz, který o případu informoval, policisté zřejmě použili paralyzér, což mohlo způsobit zástavu srdce, a navíc se prý nevhodně vyjadřovali o barvě jeho pleti. Muž o několik dní později v nemocnici zemřel.

Incident s mladým schizofrenikem policie potvrdila. "Naše inspekce to ale už prošetřila a žádné pochybení neshledala," řekl děčínský policejní mluvčí Vojtěch Haňka. Donucovací prostředky byly podle něj použité oprávněně. Bližší podrobnosti o incidentu prý ale nezná a není známa ani příčina úmrtí, tu má určit pitva.

Muž prý míval záchvaty agresivity často a rodiče při nich volali záchrannou službu. Zdravotníkům se ho ale tentokrát nepodařilo uklidnit a dát mu tišící injekci. Mladík poté prý vzal do ruky nůž a křičel na všechny, aby ho nechali být a vypadli, ale nikoho neohrožoval, a pak se zamkl v pokoji, píše server Romea.

Podle rodičů se pak mladík uklidnil a pokoj sám otevřel, policisté ho ale stejně zpacifikovali a vynesli až bezvládné tělo. Muž měl zástavu srdce a v sanitce se ho podařilo oživit, v nemocnici ale později zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám