Hlavní obsah

Rychlostní silnici R35 zastavila nehoda nákladních aut

Novinky, ČTK, Petr Nový
Šumperk
Aktualizováno

Na rychlostní silnici R35 z Olomouce směrem na Mohelnici se v úterý ráno srazila dvě nákladní vozidla. Při nehodě byli zraněni jejich řidiči, kteří skončili v nemocnici. Doprava na hlavním tahu směrem z krajského města byla odkloněna přes Loštice. V 17 hodin byla R35 opět zprovozněna.

Článek

Nehoda se stala před sedmou hodinou ráno před sjezdem na Loštice. Dva nákladní automobily se po nehodě převrátily.

"Jedno z vozidel byla cisterna, jež převážela náklad z Vápenky Vitošov, který unikl. Zároveň unikly oleje a nafta. Nehoda se na místě vyšetřuje a její následky se likvidují," uvedl šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Podle náměstka ředitele krajské záchranné služby Jana Weinberga utrpěli řidiči nákladních vozů pohmožděniny hrudníku a odřeniny. Skončili v péči lékařů olomoucké fakultní nemocnice.

Podle mluvčí hasičů Vladimíry Hacsikové šlo o dva kamióny vezoucí stavební materiály. "Jeden z nich převážel štěrk, druhý cement. Při nehodě došlo jen k drobnému úniku provozních kapalin. Kamióny však cesty blokují," řekla po nehodě mluvčí hasičů.

Při nehodě na Nymbursku se zranily dvě děti a dospělý

U Jiřic na Nymbursku se ráno při srážce dvou osobních aut zranily dvě děti a jeden dospělý. Jedno dítě přepravil vrtulník záchranné služby do nemocnice v Praze, řekla mluvčí nymburské policie Zuzana Tuzarová.

Nehoda se stala na silnici ve směru na Benátky nad Jizerou. "Jedno auto zůstalo v příkopu, druhé se dostalo na pole, kde se převrátilo na střechu," popsala mluvčí následky kolize. Příčinu srážky policisté vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám