Hlavní obsah

Dva z útočníků na policisty skončili ve vazbě

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varnsdorf

Dva ze čtyř kosovských Albánců v neděli obviněných z útoku na policisty ve Varnsdorfu skončili ve vazbě, další dva budou vyšetřováni na svobodě. Policie pokračuje v prošetřování incidentu. Pátrá i po dalších útočnících, kterých mohlo být údajně 8 až 10, zatím je ale nedopadla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Dva z útočníků byli posláni do vazby, druzí dva už byli propuštěni,“ řekl Právu mluvčí děčínské policie Vojtěch Haňka. Za výtržnictví, ublížení na zdraví a násilí proti úřední osobě hrozí obviněným až desetileté tresty. Pátý z podezřelých zadržených byl pro nedostatek důkazů už v neděli propuštěn.

Skupina kosovských Albánců napadla v noci na sobotu celkem sedm policistů v civilu. Důvodem útoku bylo vyřizování účtů. Tahira Aliju, který byl mezi útočníky, prý policisté v minulosti pokutovali. K napadení došlo kolem 02:30 v jednom z Varnsdorfských barů, kam policisté zašli ve svém volném čase. Cizinci policisty poznali a brutálně na ně zaútočili. Všichni napadení strážci zákona si odnesli nějaké zranění. [celá zpráva]

Podle informací Práva patří útočníci ke klanu kosovských Albánců rodiny Alijů. Ve Varnsdorfu, kde působí už od 90. let minulého století, vlastní restauraci Prishtina, hernu a několik dalších nemovitostí. „V posledních letech s nimi nejsou žádné problémy,“ řekl Právu jeden z místních policistů.

Mezi zadrženými byl krom Tahira Aliji i jeho bratr Asim. Jejich sourozenec Ruzhdi Alija byl před deseti lety odsouzen na 11,5 roku do vězení za to, že v září 1998 zastřelil ve Varnsdorfu po potyčce Roma. Trest si neodpykal, po propuštění z vazby utekl.

Reklama

Související témata:

Související články

Cizinci zmlátili ve Varnsdorfu skupinu policistů

Zraněním až čtyř policistů skončila v noci na sobotu potyčka mužů zákona se skupinkou cizinců v severočeském Varnsdorfu. K incidentu došlo krátce po půl jedné...

Výběr článků

Načítám