Hlavní obsah

Za brutální vraždu dívky v Hulíně dostal mladík 22 let, téměř jí amputoval hlavu

Právo, Novinky, Aleš Fuksa, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Krajský soud ve Zlíně potrestal výjimečným trestem 21letého Lukáše Kopeckého za vraždu o dva roky mladší dívky z Hulína na Kroměřížsku. Soud ho potrestal za čin z letošního června, ve vězení se zvýšenou ostrahou stráví 22 let a šest měsíců. Policisté při vyšetřování označili čin za jeden z nejbrutálnějších za poslední roky. Důvodem jeho činu bylo to, že dívka chtěla zveřejnit jejich příležitostný milostný poměr.

Soud vynáší verdikt nad vrahem dívky z HulínaVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

„Tato vražda se jednoznačně vymyká ostatním dvaceti případům, které jsem za svou dosavadní praxi státního zástupce řešil. Není zde žádná polehčující okolnost. Žádám pro obžalovaného trest okolo 25 let ve věznici se zvýšenou ostrahou. Mladou dívku zavraždil zvlášť surovým a trýznivým způsobem. A to kvůli malicherným pohnutkám. Neprojevil žádný upřímný soucit a lítost nad svým jednáním. Pouze lítost nad sebou samým,“ řekl v závěrečné řeči státní zástupce Roman Kafka.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Lukáš Kopecký je obžalovaný ze zvlášť brutální vraždy, která nemá ve Zlínském kraji za poslední roky obdoby.

Jiný názor přednesl v závěrečné řeči obhájce. „Obžalovaný vinu uznal ve smyslu obžaloby. Svého jednání lituje. Celý život bude muset žít se stigmatem vraha. Jednal v afektu, nikoliv s rozmyslem. Jsou zde důvody pro nižší trest. Je nastávajícím otcem, pozitivní je i fakt, že jej nezatratila jeho rodina ani rodiče družky. Navštěvují ho ve vazbě. Navrhuji pro něj trest při samé dolní hranici trestní sazby, tedy kolem deseti let, uvedl.

K činu se přiznal

Mladík se u soudu k vraždě přiznal. Po svém zadržení ale tvrdil, že dívka zemřela poté, co si vážná zranění, především mnohačetné hluboké řezné rány na krku, způsobila sama.

Podle vyšetřovatelů muž dívku, která měla jen pár dní po maturitě, usmrtil v bytě panelového domu, kde žila. Po prvotním škrcení odešel do kuchyně pro nůž se sedmnácticentimetrovou čepelí a následně ji zhruba sedmi řeznými ranami téměř amputoval hlavu od krku.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Lukáš Kopecký, obžalovaný ze zvlášť brutální vraždy, před soudem.

„Tato brutální vražda se dá přirovnat k záběrům popravy rukojmích teroristickými skupinami,“ prohlásil už dříve u soudu zlínský vyšetřovatel Milan Janoštiak.

Státní zástupce Kopeckého kromě vraždy obžaloval i z krádeže notebooku z bytu mladé dívky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám