Hlavní obsah

Při srážce čtyř aut u Písku zemřela žena

Právo, paš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě několik hodin zůstane uzavřená hlavní silnice 1/20 za Pískem u odbočky na Semice v jižních Čechách. Krátce po 17. hodině tu havarovala čtyři osobní auta, jedna žena zemřela, dalších pět účastníků bylo zraněno. V autech cestovalo celkem osm lidí, mezi nimi dvě malé děti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„U nehody jsme ošetřili sedm osob, žena ve věku 64 let zemřela na místě,“ informovala mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková. Jedna osoba s těžkým mnohačetným zraněním byla převezena do nemocnice v Českých Budějovicích, další středně těžce zraněné osoby do Písku, stejně jako dvě děti. „Kojenec a asi pětileté dítě byli převezeni na kontrolní vyšetření i když neměli viditelná zranění. Cestovali v sedačce,“ dodala.

Na místě zasahovali hasiči, kteří museli vyprostit jednoho z cestujících a z vozů pomohli ještě dalším dvěma účastníkům nehody.Policie je stále na místě, současně  hledá svědky dopravní nehody, kteří by mohli pomoci při jejím šetření. „Vyšetřování bude s ohledem na zraněné komplikovanější,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Holická.

„Tříkilometrový úsek u Semic bude uzavřen ještě asi čtyři hodiny. Doprava je odkláněna směrem na Nový Dvůr,“ dodala mluvčí.

Havarovanými vozy jsou Renault Megan,  Opel Astra, Škoda Favorit a Škoda Felicia. Podle informací se údajně dvě auta střetla čelně a další dvě do nich narazila poté, co nestačila zabrzdit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám