Hlavní obsah

Lékař Barták na kauci propuštěn nebude, soud jeho žádost zamítl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékař Jaroslav Barták, který je stíhán za sexuální napadání svých asistentek, zůstane i nadále ve vazbě. Obvodní soud pro Prahu 4 ve středu zamítl jeho návrh na propuštění. Barták nabízel kauci půl až jeden milión korun.

Foto: Archiv, Právo

Jaroslav Barták

Článek

"Nepřijali jsme kauci ani slib (nahrazení vazby slibem obviněného, že povede řádný život)," uvedl mluvčí soudu Jaroslav Pytloun. Barták navíc nedávno podal proti uvalení vazby rovněž ústavní stížnost.

Spolumajitel modřanské kliniky Barták je stíhán za znásilnění, sexuální nátlak, vydírání, nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Těchto skutků se podle policie dopouštěl na svých osobních asistentkách.

Podle státní zástupkyně Jitky Rybenské proti lékaři svědčí již deset žen. Pokud mu soud prokáže uvedené skutky, hrozí mu až deset let za mřížemi.

Policie zadržela Bartáka koncem srpna na ruzyňském letišti po jeho návratu z dovolené. Po několikahodinovém výslechu byl obviněn a poslán do vazby. Soudce se ztotožnil s návrhem státního zastupitelství a na lékaře uvalil vazbu ze všech tří zákonných důvodů. Tedy proto, že by mohl uprchnout, ovlivňovat svědky nebo ve své trestné činnosti pokračovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Bartákova žena podala žádost o rozvod

Manželka obviněného pražského lékaře Jaroslava Bartáka Lenka Bartáková požádala o rozvod. Potvrdil to Městský soud pro Prahu 4. Informovala o tom TV Nova.

Výběr článků

Načítám