Hlavní obsah

Vitrínu se šperky zloděj prorazil rukou

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Plato s několika desítkami řetízků v hodnotě asi 350 tisíc korun ukradli v Ostravě dva dosud neznámí pachatelé. Událost v jednom ze zlatnictví se odehrála za plného provozu, kdy jeden z zlodějů rozbil několika údery rukou prosklenou vitrínu. O případu, který se stal ve středu odpoledne, informovala v pátek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Předběžně byla škoda na majetku stanovena ve výši asi 350 000 korun, nicméně jde o předběžnou částku, přesně bude výše škody stanovena po inventarizaci. Pachatelé měli odnést plato s nejméně padesáti kusy řetízků ze žlutého kovu,“ sdělila mluvčí.

Dva neznámí muži podle ní vstoupili do provozovny zlatnictví, a poté jeden několika údery rozbil sklo vitríny, zmocnil se plata se šperky, načež oba muži utekli.

„Při ohledání kriminalisté zajistili nejen stopy, ale na trase, po níž se pachatelé pohybovali, také některé předměty, jež byly odcizeny. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádež a pachatelům tak hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám