Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku někdo vytvořil hákový kříž ze starých knih

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Neobvyklý pohled se naskytl obyvatelům jednoho ze sídlišť ve Frýdku-Místku. Na zatravněné ploše mezi ulicemi Mozartova a 1. máje někdo na počátku tohoto týdne vytvořil asi třímetrový hákový kříž ze starých knih a vedle něj také nápis Hitler. Kousek neznámého autora prověřuje policie.

Článek

„Zatím neznámému autorovi tohoto díla hrozí za projev sympatií k hnutí potlačujícímu práva a svobody občanů trest odnětí svobody až na tři léta,“ konstatoval mluvčí policie Vlastimil Starzyk.

Dodal, že jako materiál pro zhotovení obrazce a nápisu použil pachatel velmi staré knihy, některé z nich jsou i z dvacátých let minulého století. „Jde o zcela běžné knihy,“ řekl Starzyk.

Motiv pachatele je zatím neznámý. „Žádáme občany, kteří by mohli přispět o objasnění tohoto deliktu, ať kontaktují obvodní oddělení ve Frýdku-Místku nebo volají známou linku 158,“ doplnil policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám