Hlavní obsah

Prarodiče se ujali vnuka, ten se jim za péči odvděčil týráním

Právo, Miloslav Hradil
Přerov

Policisté podezírají třiadvacetiletého mladíka z malé obce na Přerovsku z dlouhodobého týrání prarodičů. Vnuka se osmdesátiletý muž a jeho o pět let mladší manželka před čtyřmi lety ujali a starali se o něj. Ten jim péči dlouhodobě oplácí sprostými nadávkami a demolováním zařízení jejich bytu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Ve čtvrtek odpoledne zavolal policisty osmdesátiletý muž, který se obával o zdraví své manželky,“ řekla Právu v pátek přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Mladík chtěl podle ní nejprve po babičce a dědovi půjčit mobilní telefon a následně i od své tety, která byla v té době na návštěvě u rodičů. Nikdo mu ho nepůjčil, a to ho vyprovokovalo k agresivnímu chování.

„Práskal dveřmi a úmyslně do nich kopal. Když dvoje dveře rozbil, pokračoval dál ve svém jednání a začal přehazovat nábytek v bytě. Fyzicky naštěstí nikoho nenapadl, ale všechny zúčastněné urážel vulgárními výrazy,“ uvedla mluvčí.

Policisté podle ní zjistili, že agresor se takto ke svým prarodičům chová od té doby, co u nich bydlí. Jejich kolegové museli na místě již několikrát zasahovat. „Nutí je, aby mu dávali peníze na alkohol a cigarety, a pokud se tak nestane, začne rozbíjet nábytek a vybavení bytu a častuje oba sprostými nadávkami,“ konstatovala Zajícová.

Vzhledem k tomu, že se jednání mladíka opakuje, postupně nabírá na intenzitě a hrozí nebezpečný útok proti zdraví a životu, bylo rozhodnuto o jeho vykázání ze společného obydlí a bezprostředního okolí domu. Mladíkovi hrozí za týrání osoby žijící ve společném obydlí až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám