Hlavní obsah

Ministr ocenil plzeňskou policistku, kterou surově zmlátila zlodějka

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policistku, kterou minulý týden v Plzni při zákroku surově zmlátila zlodějka, ocenil ve čtvrtek ministr vnitra Jan Kubice. Poděkoval i manželovi policistky, který se do incidentu zapojil a zpacifikoval zlodějčina komplice.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr vnitra Jan Kubice

Článek

Manželé přistihli dvojici pobertů při vloupání do zaparkovaného vozidla v Kralovické ulici. Policistka, která v té době byla už po službě, se rozhodla zakročit. Jenže pachatelka ji napadla, přičemž útok byl tak brutální, že policistka upadla do bezvědomí a vzkřísili ji až přivolaní záchranáři.

„Rozhodl jsem se ji a jejího manžela ocenit, protože v dnešní době není zase tak úplně běžné, aby lidé udělali něco nad rámec svých povinností. Tady se to jasně stalo,“ uvedl Kubice, který manželům osobně předal čestné uznání a věcný dar.

Dvojice pachatelů rozbila okno u vozidla Citroën Saxo a dostala se dovnitř. „Toho si všimla policista, která procházela kolem. Ihned se prokázala služebním průkazem a vyzvala muže se ženou, aby z auta vystoupili. Ti výzvy uposlechli, ale pak začali policistce sprostě nadávat a praštili ji do obličeje. Z místa potom chtěli odejít,“ popisovala začátek incidentu policejní mluvčí Martina Korandová. Jenže policistka se jim v odchodu snažila zabránit.

„Agresorka reagovala tak, že policistku chytila za vlasy a smýkala s ní po zemi. Pak ji kopala do celého těla i do hlavy. Mezitím přispěchal policistce na pomoc její manžel, na kterého hned zaútočil komplic ženy,“ líčila Korandová dramatické okamžiky.

Útočníci se pak dali na útěk. „Mezitím na místo dorazili policisté i strážníci, kteří dvacetiletou ženu a o pět let staršího muže zadrželi. Byli obviněni z násilí proti úřední osobě, pokusu krádeže, výtržnictví a pokusu ublížení na zdraví,“ uzavřela Korandová.

Reklama

Výběr článků

Načítám