Hlavní obsah

Řidič pronásledoval ujíždějícího opilého viníka nehody

Právo, Jiří Růžička
Kroměříž

Ojedinělý případ, kdy se vydal řidič auta poškozeného při dopravní nehodě pronásledovat ujíždějícího viníka kolize, zaznamenali ve středu večer policisté na Kroměřížsku. Po telefonátu poškozeného na linku 158 pronásledovala prchajícího i policie. Zastavil ho však nakonec až obrubník kruhového objezdu.

Článek

„Devětadvacetiletý řidič osobního automobilu se před jízdou ve středu večer notně posílil alkoholem. Pak na přímém úseku vozovky mezi obcemi Stará Ves a Rymice přejel do protisměru a tam se bočně střetl s protijedoucím Fordem Transit. Po nehodě nezastavil a dál pokračoval v jízdě,“ informovala mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Čtyřiadvacetiletý řidič v dodávkovém autě reagoval neobvykle. Poškozené auto, které bylo schopné jízdy, na silnici otočil a vydal se viníka pronásledovat.

„Zároveň o celém incidentu informoval policisty na lince 158. V Holešově na kruhovém objezdu podnapilého řidiče spatřila holešovská policejní hlídka, která jej následovala po ulici Palackého a snažila se ho zastavit. Řidič však na výzvy nereagoval a pokračoval dál směrem na Hulín. Tam ho již čekala další hlídka. I přes výstražné světelné znamení na vozidle policie, podnapilec nezastavil, služební vůz objel a ujížděl do centra města,“ popsala Kyšnerová.

Nebezpečného řidiče nakonec zastavila až vlastní neobratnost, způsobená zřejmě vlivem alkoholu. Najel totiž na vyvýšený obrubník kruhového objezdu a zůstal na něm s automobilem zaklíněn. Policisté ho dohonili, dechová zkouška prokázala 2,18 promile alkoholu. Navíc se ukázalo, že muž nevlastní řidičský průkaz a vozidlo si vzal bez vědomí majitele. Hned večer putoval na záchytnou stanici.

„Policisté sdělili muži ve čtvrtek podezření z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Nyní mu hrozí až dva roky vězení,“ uzavřela Kyšnerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám