Hlavní obsah

Trojlístek bral vše, od cigaret po auta

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Ve sklad uloupených věcí se proměnil dům jednačtyřicetiletého muže z Břeclavska. Zásluhu na tom má třicetiletý Slovák a jeho šestadvacetiletá partnerka, kteří podnikali lupičské výlety na jihu Moravy.

Článek

Klec spadla ve středu, kdy je policisté obvinili. Kriminalisté z Břeclavi a Hodonína jejich činnost mapovali již delší dobu. V okamžiku, kdy získali dostatek důkazů, si pachatele vyzvedli i s částí kořisti.

”Jednačtyřicetiletý společník dvojici poskytoval zázemí a ukrýval kradené věci v rodinném domku, což potvrdila i domovní prohlídka,” uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová. Podle kriminalistů skupina napáchala škody za více než milión korun.

“Cílem jejich výprav byly rodinné domky, obchody, kanceláře, kadeřnictví, ale také kavárna či parkovací automaty. Nejvíce je zajímaly finance, elektronika či samotné zboží – např. cigarety a alkohol. Jednou se jim podařilo odcizit klíče od dvou zaparkovaných vozidel, s nimiž odjeli,” popsala aktivity pobertů mluvčí.

Soud, který má rozhodovat o uvalení vazby, má k dispozici výčet patnácti skutků, z nichž devíti se dopustili na Břeclavsku. Podle mluvčí ale případ nekončí, kriminalisté se obrátili i na své kolegy v Rakousku a na Slovensku, protože je možné, že by na loupežné výjezdy jezdili i do pohraničních oblastí u sousedů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám