Hlavní obsah

Ukradené milióny zloději utratili za automaty a prostitutky

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Pouze půl miliónu korun se podařilo najít policistům z ukradeného trezoru, který zmizel v polovině srpna z rodinného domku ve Štítině na Opavsku. Jak v úterý Novinky informovaly, z krádeže policie obvinila čtyři muže. Všichni jsou ve vazbě. V trezoru podle policie bylo osm a půl miliónu korun, většinu zloději utratili. Najít se nepodařilo ani trezor, přestože po něm policie pátrala i pod vodou v rybnících.

Článek

O tom, že většinu peněz zloději utratili, informovala policie ve středu. „Obvinění žili bohémským životem, ty peníze použili pro svou osobní potřebu. Dva z nich byli gambleři a prohráli vysoké částky na hracích automatech. Další byl závislý na drogách, za které hodně peněz utratil, další velké částky utratil ve veřejných domech. Takže za dva měsíce se nám podařilo zajistit pouze částku 500 tisíc korun,“ řekl novinářům kriminalista Pavel Václavík.

Čtyřem obviněným z Ostravy a z Novojičínska ve věku 26 až 45 let hrozí až deset let vězení. „Tito lidé nejsou pro nás neznámí, v minulosti už byli trestaní,“ dodal kriminalista.

Trezor zmizel z rodinného domku ve Štítině v době, kdy jeho majitel nebyl doma, protože si šel zahrát golf. Za dopadení zlodějů a nalezení trezoru dokonce nabídl odměnu jeden milión korun a po Opavě rozmístil informativní billboardy.

Zda bude odměna skutečně někomu vyplacena, zatím není jasné, protože největší zásluhu na objasnění případu má podle jeho slov kromě policie také bezpečnostní agentura, kterou si sám najal.

Okradený lupiče znal

Okradený podnikatel řekl Právu, že se potvrdilo jeho podezření a za krádeží stojí lidé z jeho okolí. „Dva z těch zatčených znám,“ řekl. Už dříve vyjádřil své přesvědčení, že zloději šli najisto a zajímal je pouze obsah trezoru, protože jiné velmi cenné věci nechali v domě bez povšimnutí.

Ukradený trezor zatím nebyl nalezen. Policie se domnívala, že ho pachatelé utopili v rybníku. Několik jich už prohledali potápěči, zatím ale bez výsledku. „Jedna informace, kterou jsme v průběhu vyšetřování získali, nás zavedla ke dvěma konkrétním rybníkům. Bohužel se ale tato informace nepotvrdila,“ dodal krajský policejní ředitel Tomáš Tuhý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám