Hlavní obsah

Zavražděného místostarostu Vytopila našli bez hlavy

Právo, Novinky, ČTK, Miroslav Homola
Brno

Tělo zavražděného místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila (ODS) bylo objeveno bez hlavy. Vrazi ji měli po usmrcení uřezat ve snaze znesnadnit vyšetřování. Policie ji dosud hledá, potvrdil Právu policejní zdroj.

Článek

Šestatřicetiletý komunální politik zmizel před bezmála třemi měsíci. Naposledy jej viděli svědci v brněnském Mariánském údolí. Později se na druhé straně Brna našly pohozené jeho doklady. Policie následně našla jeho tělo u Polánky nedaleko Moravského Krumlova. Uvedla, že ostatky byly "jistým způsobem poškozeny". Podle důvěryhodných zdrojů byla oddělena hlava, po níž policie stále pátrá.

„V historii kriminalistiky to není nic neobvyklého. Vrazi se už mnohokrát snažili ztížit identifikaci své oběti případným vyšetřovatelům právě oddělením hlavy od těla. Nejčastěji to bylo kvůli prokazování totožnosti podle zubů. Ovšem v dnešní době průkazných metod z DNA je to dost zoufalý pokus,“ uvedl zdroj.

Podle některých informací se může stát, že hlava nemusí být nalezena nikdy. Vrazi se jí obvykle snaží zbavit vhozením do vody nebo také spálením.

„Právě kvůli tomu, že tělo oběti bylo v poškozeném stavu a ne zcela kompletní, se informace o potvrzení identity pohřešovaného zveřejnily až den po nálezu torza,“ doplnil policista.

Motivem mohl být vztah k dítěti 

Z vraždy je podezřelá dvojice bývalých manželů, sedmatřicetiletý muž a pětačtyřicetiletá žena. O tom, že jako podezřelí z vraždy půjdou do vazby, rozhodl o víkendu Městský soud v Brně. Muž si proti tomu na místě podal stížnost, jeho exmanželka tak učinila až dodatečně.

Zda dvojice zůstane do zahájení procesu za mřížemi, o tom rozhodne Krajský soud v Brně.

Motivy vraždy nejsou zatím zcela jasné. Nijak nesouvisely s Vytopilovou politickou kariérou. Důvodem trestného činu byly podle policie vztahy mezi podezřelými a obětí. Podle policistů je v pozadí případu komplikovaný milostný čtyřúhelník.

Byl tvořen Vytopilem, jeho milenkou, 28letou Pavlou A., jejím bývalým sedmatřicetiletým partnerem Filipem O. a také pětačtyřicetiletou exmanželkou Filipa O. Radkou O. (oba jsou obviněni z vraždy). Podle jedné z možných verzí se předmětem sporu nestaly peníze, ale malá dcerka Vytopilovy milenky, kterou měla se svým expřítelem Filipem. O. Vytopil si údajně k dítěti vytvořil pěkný vztah a chtěl je získat do své péče, což se biologickému otci nelíbilo. Tuto verzi ale zatím policie nepotvrdila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám