Hlavní obsah

Syn mířil na policisty, matka je chtěla polít vroucí vodou

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Při zákroku proti agresivní rodině se ocitla ve velkém ohrožení policejní hlídka v Ostravě. Na uniformované muže členové rodiny mířili vzduchovkou, žena je dokonce chtěla polít hrncem s vodou, která se ve chvíli zákroku vařila na sporáku. Nakonec nebyl nikdo zraněn, dva členové rodiny byli obviněni z trestných činů, jeden z přestupku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

O případu, který se odehrál už v pondělí, informovala ve středu mluvčí policie Gabriela Holčáková. Policejní hlídka byla přivolaná do jednoho z ostravských domů, kde měl 56letý muž rozbít skleněnou vitrínu, která sloužila jako vývěsní místo pro nájemníky.

„Při jednání však muž nereagoval na opakované výzvy policistů k prokázání totožnosti. Následovaly vulgarismy vůči policistům i verbální pohrůžky újmou na zdraví a životě. Zakročující hlídce měl pak v průběhu zákroku vyhrožovat také jeho 24letý syn, a to nejen verbálně. V rukou držel vzduchovou zbraň a mířil ve vzdálenosti zhruba metru na policisty. Policista muži zbraň odebral, muž měl nato skočit zezadu na policistu. Podezřelý byl policisty okamžitě zpacifikován a zadržen,“ uvedla mluvčí.

Do incidentu se podle ní zapojila také 54letá manželka výtržníka, která policistům vyhrožovala politím vroucí vodou. Dokonce přistoupila ke sporáku, na kterém se voda skutečně vařila. Díky zásahu policistů ale k žádné újmě nedošlo.

„Policejní komisař již zahájil trestní stíhání 24letého muže pro přečiny vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a také z násilí proti úřední osobě. Obviněna byla i 54letá žena,“ dodala mluvčí. Třetí, šestapadesátiletý člen rodiny, je podezřelý pouze z přestupku.

Reklama

Výběr článků

Načítám