Hlavní obsah

Těžká nehoda u Frýdku-Místku, řidička na náledí nedobrzdila

– Frýdek-Místek • Aktualizováno
Právo, ČTK, Aleš Honus

Dopravní nehoda několika vozidel uzavřela ve středu ráno čtyřproudovou silnici R56 mezi Frýdkem-Místkem a Ostravou. Podle prvních informací se na zledovatělé silnici srazila čtyři auta a autobus, jedna žena utrpěla vážná zranění, kterým podlehla v nemocnici. Další nehoda se stala na Karlovarsku.

Těžká nehoda u Frýdku-Místku, řidička na náledí nedobrzdilaVideo: Anna Bortlíčková, Právo

 
Článek

Tah byl neprůjezdný směrem na Ostravu do deseti hodin dopoledne. Nehoda se stala těsně před ranním rozedněním, jen několik desítek metrů od odbočky na Staříč.

„Nejprve se srazila tři osobní auta. Řidička dalšího osobního vozu, který jel za nimi, dostala na náledí smyk a havarovala také. Následně narazil autobus do tohoto vozu,“ řekl mluvčí frýdeckomístecké policie Vlastimil Starzyk.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Na zledovatělé silnici se srazila tři auta a autobus.

„Řidička po nehodě skončila v bezvědomí, policisté jí na místě poskytovali první pomoc do příjezdu záchranné služby,“ dodal mluvčí. Pro pacientku přiletěl vrtulník z Ostravy.

Mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl uvedl, že osmadvacetiletá žena utrpěla zranění hlavy, hrudníku a břicha a už v době zásahu záchranné služby byla v bezprostředním ohrožení života.

"Pacientka se nalézala v bezvědomí, posádka musela zajistit její dýchací cesty a připojit ji k umělé plicní ventilaci," uvedl Humpl s tím, že stav ženy se dále zhoršoval a lékaři ji museli oživovat.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Žena nedokázala auto ubrzdit. Je vážně zraněna.

Na urgentním příjmu nemocnice byla v kritickém stavu a selhávaly jí základní životní funkce. Svým zraněním nakonec podlehla.

U Hroznětína narazilo auto do stromu

U Hroznětína na Karlovarsku havaroval ve středu ráno osobní automobil se dvěma lidmi. Auto na silnici druhé třídy mezi Odeří a Děpoltovicemi narazilo do stromu. Jedna osoba nehodu nepřežila, vážným zraněním podlehla na místě. Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Posádku vozu museli ze zdemolované kabiny vyprostit hasiči, jednomu člověku ale už nedokázali pomoci. Druhý člen posádky utrpěl zranění. Silnici policie do vyšetření příčin nehody uzavřela. Zatím není jasné, zda vozidlo vyjelo z cesty například kvůli námraze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám