Hlavní obsah

Krádež miliónů z trezoru na Opavsku byla objasněna, peníze jsou ale pryč

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Moravskoslezské policii se v těchto dnech podařilo objasnit srpnový případ ukradeného trezoru s bezmála deseti milióny korun. Trezor zmizel v polovině srpna z rodinného domku mladého podnikatele z Opavska. Z krádeže mimořádně vysoké sumy policie obvinila čtyři muže – dva z podezřelých patří ke známým okradeného podnikatele. Většinu peněz se bohužel zajistit nepodařilo.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Trezor zmizel z rodinného domku ve Štítině v době, kdy jeho majitel nebyl doma, protože si šel zahrát golf. Za dopadení zlodějů a nalezení trezoru dokonce nabídl odměnu jeden milión korun a po Opavě rozmístil informativní billboardy.

Zda bude odměna skutečně někomu vyplacena, zatím není jasné, protože největší zásluhu na objasnění případu má podle jeho slov kromě policie také bezpečnostní agentura, kterou si sám najal.

Okradený podnikatel řekl Právu, že se potvrdilo jeho podezření a za krádeží stojí lidé z jeho okolí. Šlo o lidi, kteří věděli, že má doma uloženo větší množství peněz. „Dva z těch zatčených znám,“ řekl. Už dříve vyjádřil své přesvědčení, že zloději šli najisto a zajímal je pouze obsah trezoru, protože jiné velmi cenné věci nechali v domě bez povšimnutí.

Podnikatel také dodal, že přestože policie případ částečně objasnila, peníze jsou pryč. „Peníze nejsou, byla zajištěna jen malá část,“ posteskl si. Blíže se ale o celé záležitosti odmítá bavit s tím, že všechny informace, které lze zveřejnit, potvrdí policie.

O objasnění jedné z největších trezorových krádeží v novodobých dějinách bude policie detailně informovat na tiskové konferenci až ve středu.

„Kriminalisté kontaktovali či prověřili stovky osob a postupně vylučovali jednu verzi za druhou. Nakonec je jejich precizní práce dovedla na stopu čtveřice mužů,“ potvrdila bez bližších podrobností mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. Všem už bylo sděleno obvinění z krádeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám