Hlavní obsah

Prasklé topení vyplavilo ústeckou porodnici, ta je uzavřena

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Dočasně uzavřena zůstala v neděli porodnice v ústecké Masarykově nemocnici. Vyplavilo ji prasklé topení, nikdo z pacientů ani zaměstnanců nemocnice nebyl událostí ohrožen. Podle odhadů se počítá s jejím zprovozněním až v příštím týdnu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„K poruše na topném systému došlo v neděli v budově D2, kde se mimo jiných oddělení nachází také porodnice. Při havárii došlo k vytopení prostor porodního sálu, operačního sálu a části nadstandardního oddělení. Pacientky z vytopených pokojů byly přeloženy na standardní oddělení šestinedělí,“ uvedl Jiří Vondra, mluvčí společnosti Krajská zdravotní, pod kterou ústecká nemocnice patří.

Rodičky jsou nyní dočasně přijímány na porodnické ambulanci, jejíž provoz je zachován, a následně jsou transportovány do okolních nemocnic v Děčíně, Teplicích, Mostu, Chomutově a Městské nemocnice v Litoměřicích. Pro případné akutní a neodkladné porody je zajištěno porodní lůžko na stanici porodnice šestinedělí.

V současnosti technici likvidují škody a sanují zasažené prostory. „Celkový rozsah škod zatím nebyl vyčíslen. Obnovení provozu porodnice bude možné až po podrobné revizi vzniklých škod a jejich odstranění,“ dodal Vondra. Technici prozatímně předpokládají, že by to mohlo být v průběhu příštího týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám