Hlavní obsah

Opilec ujížděl strážníkům v kradeném autě, naboural do sanitky

Právo, Miroslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Opilý čtyřiadvacetiletý řidič se snažil ujet v Olomouci strážníkům v ukradeném autě. Honička skončila poté, co naboural do sanitky. Viník nehody ani nevlastní řidičský průkaz. O případu, který se stal už v sobotu, informovala v pondělí městská policie.

Článek

Neosvětlené vozidlo kličkující ze strany na stranu zaznamenal krátce před pátou hodinou ranní na třídě Svobody na záběru jedné z kamer pracovník městského kamerového systému.

„Vozidlo po krátkém zastavení na parkovišti u OD Billa na Hynaisově ulici pokračovalo dál k ulici Wellnerova. Strážníci ze způsobu jízdy usoudili, že řidič může být pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek, a rozhodli se jej proto zkontrolovat. Ten ovšem nerespektoval světelné výstražné znamení s rozsvíceným nápisem STOP doplněný výstražným zvukovým signálem. Sešlápl plynový pedál a strážníkům se snažil ujet,“ řekla Právu mluvčí olomouckých strážníků Magda Václavíková.

Sanitka zablokovala opilci cestu

Následně pronásledovaný řidič ani nerespektoval červený signál na železničním přejezdu na ulici Palackého a velkou rychlostí pokračoval dál, směrem ke křižovatce třídy Míru s Pražskou ulicí.

„Zde automobilovou honičku uviděl řidič sanitní převozní služby Delta a podařilo se mu ujíždějícímu vozidlu zablokovat cestu. Jeho řidič vzhledem ke své rychlosti nestačil včas zareagovat a do sanitky narazil. Při nehodě nedošlo k žádnému zranění,“ uvedla mluvčí.

Řidič ani spolujezdec na výzvu strážníků k prokázání totožnosti nereagovali a z havarovaného vozidla odmítli vystoupit. Strážníci je z něj vytáhli až za použití hmatů a chvatů.

„Protože se z místa snažili utéci, byla řidiči a i jeho o rok mladšímu spolujezdci přiložena služební pouta,“ dodala Václavíková.

Při dalším šetření vyšlo podle ní najevo, že vozidlo bylo odcizené, řidič není držitelem příslušného řidičského oprávnění a v dechu mu bylo naměřeno 1,80 promile alkoholu. Případ je dosud předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám