Hlavní obsah

Zvířeti bych neublížil, tvrdil brutální vrah dívky z Hulína

Právo, Aleš Fuksa

Krajský soud ve Zlíně začal v pondělí projednávat případ brutální vraždy devatenáctileté dívky, ke které došlo letos v červnu v Hulíně. Z nejtěžšího zločinu krajský státní zástupce obžaloval jednadvacetiletého Lukáše Kopeckého ze Zlína.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Lukáš Kopecký je obžalovaný ze zvlášť brutální vraždy, která nemá ve Zlínském kraji za poslední roky obdoby.

Článek

Mladík se u soudu k vraždě doznal. Značně tak poopravil své dvě předešlé výpovědi u policie. Po svém zadržení jen pár dní po činu totiž tvrdil, že dívka zemřela poté, co si vážná zranění, především mnohačetné hluboké řezné rány na krku, způsobila sama.

Podle vyšetřovatelů muž dívku, která měla jen pár dní po maturitě, usmrtil v bytě panelového domu, kde žila. Po prvotním škrcení odešel do kuchyně pro nůž se sedmnácticentimetrovou čepelí a následně ji zhruba sedmi řeznými ranami téměř amputoval hlavu od krku. „Tato brutální vražda se dá přirovnat k záběrům popravy rukojmích teroristickými skupinami,“ prohlásil zlínský vyšetřovatel Milan Janoštiak.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Lukáš Kopecký, obžalovaný ze zvlášť brutální vraždy, před soudem.

Obžalovaný však nyní u soudu uvedl, že s nožem na něj první šla mladá žena. Teprve po verbálních útocích ji začal škrtit a povalil ji na zem, až ztratila vědomí. „Myslel jsem, že je mrtvá, snažil jsem se zahladit stopy, jak už jsem chtěl odejít, všiml jsem si, že se pohnula. Proto jsem vzal do ruky nůž a asi třikrát jsem ji řízl. Měl jsem strach, nebyl jsem při smyslech. Začal jsem panikařit,“ uvedl Kopecký.

Němou tvář by prý zabít nedokázal

Podle policistů, kteří po zadržení převáželi Kopeckého do vazby, jim měl tehdy obviněný mladík sdělit, že po svém činu chtěl zabít i psa, kterého dívka vlastnila. To však Kopecký nyní u soudu popřel slovy: „Zvířeti bych nikdy neublížil, nedokázal bych zabít psa.“

„Jde o jednu z nejsurovějších vražd spáchaných na území Zlínského kraje za poslední roky. Obviněný ženu napadl jen z toho důvodu, že chtěla zveřejnit jejich údajný příležitostný milenecký poměr. Kromě úderu do obličeje ji zejména opakovaně škrtil, a když se začala probouzet, tak ji velmi surově usmrtil kuchyňským nožem, kdy všechna zranění vznikla za jejího života,“ přiblížil krajský státní zástupce Roman Kafka.

Za vraždu spáchanou zvlášť surovým a trýznivým způsobem, navíc v rozmyslu, nyní mladíkovi hrozí až doživotí. Státní zástupce Kopeckého kromě vraždy obžaloval i z krádeže notebooku z bytu mladé dívky.

Kafka obžaloval jednadvacetiletého muže po pouhých pěti měsících od činu. Soud se koná jen dva týdny po podání obžaloby. „Čekali jsme na vyhodnocování DNA stop, pachových stop a opakovaná psychiatrická zkoumání. Musím ocenit práci pracoviště odboru kriminalistických expertiz Policie ČR v Brně, které hned na počátku šetření dokázalo velmi rychle předběžně vyhodnotit předložené biologické a genetické stopy a zásadním způsobem přispělo k odhalení pachatele,“ dodal Kafka.

Hlavní líčení je odročeno na příští pondělí. Je možné, že v ten den padne rozsudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám