Hlavní obsah

Piráti za volantem srazili dva lidi a od nehod ujeli

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Hned po dvou řidičích, kteří minulý týden na Novojičínsku srazili dva chodce a od nehod ujeli, pátrá policie. Jak dvanáctiletá školačka, tak 76letá důchodkyně utrpěly vážná zranění. Policie hledá svědky obou nehod, řidičům v případě dopadení hrozí až pět let vězení.

Článek

První nehoda se stala v minulé pondělí ve Frenštátě pod Radhoštěm. „Krátce po 14. hodině srazil řidič dvanáctiletou školačku, která vstoupila do vozovky zpoza autobusu. Řidič bílého vozidla nárazem dívku odhodil do příkopu, a aniž by jí poskytl první pomoc, z místa nehody ujel. Děvče bylo s vážným zraněním hospitalizováno v nemocnici,“ uvedl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Další nehoda se stala v pátek na parkovišti u Penny marketu v Příboře, kde řidič při couvání srazil zadní části auta procházející důchodkyni.

"Žena ve věku 76 let utrpěla zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Svědek události běžel za řidičem odjíždějícího vozidla červené barvy. Ten, ačkoli jej viděl, a musel si být vědom toho, co se stalo, z místa odjel,“ konstatoval mluvčí.

Policie vyzývá svědky obou nehod, aby se přihlásili na bezplatnou linku 158, a pomohli tak pachatele vypátrat.

„Nový trestní zákoník zpřísnil tresty řidičům, kteří ujedou od dopravní nehody bez toho, že by zraněným poskytli první pomoc. Takovému řidiči hrozí trest odnětí svobody až na pět let nebo zákaz činnosti,“ podotknul Gřes. Za neposkytnutí pomoci tak řidičům v řadě případů hrozí vyšší trest, než by jim hrozil pouze za ublížení na zdraví z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám