Hlavní obsah

Žena se ve vaně otrávila unikajícím oxidem uhelnatým z ohřívače vody

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kopřivnice

V bezvědomí našla o víkendu svoji maminku obyvatelka jednoho z rodinných domů na Novojičínsku. Žena se při koupání přiotrávila oxidem uhelnatým, který unikal z průtokového ohřívače vody. Byla hospitalizována v ostravské fakultní nemocnici. Událost vyšetřuje policie.

Článek

O případu informoval mluvčí novojičínské policie Petr Gřes. „Ženu našla její dcera ve vaně v koupelně. Přivolaný lékař konstatoval otravu oxidem uhelnatým. Hasiči na místě naměřili čtyřnásobně překročenou hranici zplodin,“ sdělil Petr Gřes.

Lékaři do nemocnice pro jistotu převezli celou rodinu na pozorování. Přiotrávená maminka byla umístěna do hyperbarické komory, kde se z bezvědomí probrala a její stav se zlepšil.

Policie nyní zjišťuje, kdo průtokový ohřívač do koupelny instaloval, protože existuje podezření z porušení bezpečnostních předpisů.

„Kopřivničtí policisté prověřují míru zavinění s podezřením z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti, kterého se měl dopustit neznámý pachatel tím, že porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce nebo uloženou mu podle zákona,“ konstatoval mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám