Hlavní obsah

Majiteli hořel během půl roku už druhý dům

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Škodu za tři čtvrtě miliónu korun způsobil v sobotní v noci rozsáhlý požár rodinného domu v Halenkovicích na Zlínsku. „Požár zpozorovali sousedé a svědci v době, kdy už plameny prošly střechou. Na hašení jednopodlažního domu v řadové zástavbě okamžitě vyjeli hasiči,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Článek

Na místě postupně natáhli čtyři proudy vody. Vzhledem k tomu, že se dům nacházel v řadové zástavbě, hrozilo rozšíření požáru i na další objekty. Samotná lokalizace plamenů trvala asi dvacet minut.

„Hasiči pronikli do hořícího domu, kde oheň zasáhl prostor přízemí, prošel přes strop a dostal se na půdu, kde měli majitelé uskladněné seno,“ podotkl Mitáček. Záchranáři postupně likvidovali zničenou konstrukci střechy a zároveň vyhazovali ohořelé seno. Celková likvidace požáru jim zabrala tři hodiny. Při této události naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob, majitel se totiž domů vrátil až v době, kdy už na místě zasahovali hasiči.

„Jedna žena z vedlejšího domu utrpěla při požáru šok a na místo vyjela posádka zdravotnické záchranné služby. Po ošetření a podání medikamentů ji lékaři ponechali v domácí péči. Povolána byla také psycholožka policie,“ přiblížil mluvčí hasičů.

Pro majitele domu to byl již druhý rozsáhlý požár během posledního půl roku, a to na dvou objektech. V květnu letošního roku mu plameny zcela zničily budovanou novostavbu před dokončením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám