Hlavní obsah

Dvojice podezřelá z vraždy místostarosty Vytopila je ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Bývalí manželé, které policie podezírá z vraždy místostarosty městské části Brno-Židenice Aleše Vytopila, jsou ve vazbě. Městský soud v Brně je tam poslal v sobotu ráno.

Článek

Soud o vazbě rozhodl proto, že by se dvojice mohla pokusit o útěk nebo ovlivňovat svědky. Rozhodnutí ještě není pravomocné.Jak Právu řekla mluvčí Městského soudu v Brně Gabriela Stočková, muž si proti rozhodnutí podal stížnost.

Policisté našli tělo Vytopila ve čtvrtek, dvojici zadrželi ve středu. Vyloučili, že by za smrtí stály politické nebo obchodní vazby. Zřejmě šlo o mezilidské vztahy mezi Vytopilem, obviněnou dvojicí a ženou, s níž Vytopil žil na Vysočině. Ta ale podle policie nemá s vraždou nic společného. [celá zpráva]

Muž byl zakopán v zemi, dvojice se podle policie podílela společně na vraždě a odstranění těla.

Dvojice spolu udržovala vztahy i po rozvodu, obviněný muž se znal z Vytopilem z minulosti. Šéf krajské kriminálky Antonín Hrdlička v pátek řekl, že obviněná viděla zavražděného pravděpodobně poprvé při činu.

Šestatřicetiletého komunálního politika naposledy viděli svědci 9. září večer v Mariánském údolí v Brně-Líšni. Pohyboval se tam poblíž restaurací U Raka a Eldorádo, kam přijel svým hnědým vozem Volkswagen Passat. Před měsícem se pak u dálnice D1, a to na druhé straně města, našly jeho doklady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám