Hlavní obsah

Soud zamítl Praze miliardové pojistné za vyhořelý Průmyslový palác

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obvodní soud pro Prahu 6 v pátek zamítl žalobu Prahy kvůli pojistnému za vyhořelý Průmyslový palác. Praha žádala 1,2 miliardy korun. Rozsudek je nepravomocný. Hlavní město se proti němu může odvolat.

Foto: Petr Horník, Právo

Odklízení trosek levého křídla Průmyslové paláce

Článek

Pojišťovny vyčíslily škodu na památce, kterou v říjnu 2008 poškodil požár, na 181 miliónů korun. Tuto částku už pojišťovny vyplatily. Praha se ale s touto částkou nespokojila a v červnu 2009 kvůli tomu podala žalobu. Požadovanou částku snížila o oněch vyplacených 181 miliónů korun.

Peníze z pojistného chce hlavní město použít na obnovu Průmyslového paláce. Historická budova bude dostavěna podle návrhu architekta Jakuba Ciglera a jeho studia Cigler Marani Architects a.s. Společnost připraví návrhy dostavby vyhořelého křídla, vybudování podchodu pod střední částí, ale i řešení okolí budovy.

Stavět by se podle dřívějších vyjádření náměstka primátora Ivana Kabického mohlo začít na začátku roku 2014, cena se odhaduje na 1,6 miliardy.

Požár Veletržního paláceVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám