Hlavní obsah

Hledaná babička nalezena, po silnici kráčela pouze v ponožkách

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Až třetí den policie našla dvaaosmdesátiletou ženu z Ostravy-Petřkovic, která se ve středu nevrátila domů. Stařenku našli dezorientovanou mezi Dolní Lhotou a Vřesinou. Po silnici kráčela pouze v ponožkách.

Článek

Policii ve středu zalarmovali příbuzní, kteří měli obavy o zdraví babičky. „Žena se totiž špatně orientuje v cizím prostředí a do současnosti navštěvovala pouze příbuzné a docházela do prodejny,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Policie kontaktovala všechna zdravotnická zařízení a prošla místa, kudy se žena podle svých zvyklostí pohybovala. Pátrání zpočátku nebylo úspěšné. Nakonec ale přece jen skončilo šťastně. Ženy, kráčející po silnici pouze v ponožkách, si všimla svědkyně, která v obavách o její zdraví informovala tísňovou linku.

„Policisté z obvodního oddělení ve Velké Polomi na silnici opravdu nalezli ženu, která ale komunikovala zmateně, její oděv byl zašpiněn. Policisté ženu převezli na služebnu, kde její identitu následně potvrdil člen rodiny. Sama žena nebyla schopna uvést své jméno ani další informace,“ dodala mluvčí Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám