Hlavní obsah

Motorkář ujížděl policii Nerudovou ulicí, nezvládl retardér a zabil se

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Tragická nehoda se stala ve čtvrtek krátce před půlnocí v pražské Nerudově ulici. Sedmačtyřicetiletý motorkář se spolujezdcem ujížděl policejní hlídce a pravděpodobně nezvládl přejezd přes zpomalovací pruh. Řidič na místě zemřel, 22letý mladík byl převezen do nemocnice.

Článek

Policisté chtěli před půlnocí zkontrolovat na Nábřeží Edvarda Beneše rychle jedoucí motorku, jejíž řidič přejížděl z pruhu do pruhu bez použití směrovek. Řidič ale nereagoval a začal ujíždět ulicemi Prahy.

„Jel rychlostí až 120 km/h a řítil se Valdštejnskou a Tomášskou ulicí. V Nerudově ulici byl jízdní pruh zablokovaný osobními vozy, policisté proto nemohli místem projet. Řidič toho využil a mezi auty prokličkoval a pokračoval k Pražskému hradu Nerudovou ulicí,“ popsala situaci mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Útěk před policií v pražské Nerudově ulici stál mladého motrkáře život.

Policisté nadjeli protisměrem na Malostranském náměstí a chtěli řidiče zastavit, z nájezdu z Nerudovy ulice ale nebyla vidět žádná světla. Při jízdě ulicí našli před hotelem ležet na zemi nastartovaný motocykl a dvě osoby.

Policisté ihned začali nehybnému muži poskytovat pomoc podle pokynů operátorky na lince 155. Použili také defibrilátor. „Sedmačtyřicetiletý řidič motocyklu i přes velkou snahu záchranářů a policistů na místě zemřel. Dvaadvacetiletý spolujezdec skončil v nemocnici,“ doplnila Kropáčová.

Dopravní policisté nehodu stále vyšetřují. Mluvčí potvrdila, že oba muži byli nalezeni u zpomalovacího retardéru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám