Hlavní obsah

Policie zřejmě našla mrtvolu pohřešovaného místostarosty Vytopila

Novinky, Jiří Forman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Policie v Brně našla mrtvolu muže, podle zatím nepotvrzených informací by se mohlo jednat o pohřešovaného místostarostu Brna-Židenic Aleše Vytopila (ODS). Podrobnosti o tom, kde byl Vytopil nalezen a co způsobilo jeho smrt, zatím nejsou k dispozici.

Článek

Policie po Vytopilovi pátrala od září a jedinou stopou byly nedávno nalezené jeho osobní předměty poblíž dálnice D1, zhruba 40 kilometrů od místa jeho posledního výskytu.

"Zda jde o pana Vytopila, či nikoli, to nelze v žádném případě říci. Lze uvést jedině to, že na případu intenzivně pracujeme. Více bychom mohli vědět snad již v pátek," uvedl pro ČTK ředitel jihomoravské policie Tomáš Kužel.

Šestatřicetiletého komunálního politika naposledy viděli svědci 9. září večer v Mariánském údolí v Brně-Líšni. Pohyboval se tam poblíž restaurací U Raka a Eldorádo, kam přijel svým hnědým vozem Volkswagen Passat. Před měsícem se pak u dálnice D1, a to na druhé straně města, našly jeho doklady.

K důvodům Vytopilova zmizení se vyrojily hned po jeho zmizení četné spekulace. Podle jedné verze souvisí s jeho kandidaturou na jistý politický post. Podle další byl sledován někým neznámým. Třetí verze uvádí, že měl potíže v podnikání.

Do funkce místostarosty Židenic byl již zvolen zastupitel za ODS Aleš Mrázek. Mrázek dříve působil jako soudce, nyní je advokát a podle starosty s jeho nástupem do nové funkce nemá advokátní komora žádný problém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám