Hlavní obsah

Agresivní muž trestal pěstmi staršího řidiče

– Moravská Třebová
Právo, René Chvalina

Policisté řeší další případ agresivního chování řidiče, který se odehrál koncem září v Moravské Třebové. Jednatřicetiletý motorista tehdy fyzicky napadnul osmapadesátiletého muže, který mu údajně svým autem při předjíždění poškodil vozidlo. Napadený řidič si léčil svá zranění až do poloviny října. Útočníkovi nyní hrozí až tři roky za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Incident se odehrál na křižovatce v Moravské Třebové, kde jsou řidiči povinni dát přednost vozidlům přijíždějícím zprava. Na této křižovatce se v tu chvíli objevila dvě vozidla.

„Mladší z řidičů údajně telefonoval, proto ho druhý řidič klaksonem upozornil, že má přednost v jízdě. Nepozorný jednatřicetiletý muž se tedy rozjel, ale vulgárními výrazy měl ukázat, co si myslí,“ uvedla ve čtvrtek Právu policejní mluvčí Hana Kaizarová.

Vzápětí mladší z řidičů vozidlo zastavil uprostřed vozovky, aby řidiče, který na něj troubil, zablokoval. Ten se ho však snažil objet zleva.

Pomoc svědků

„Podle agresivního řidiče ale přitom mělo dojít k poškození jeho vozidla, proto tento vůz předjel a dával signál k zastavení,“ upřesnila výpověď mladšího řidiče policejní mluvčí.

Mladý agresor poté vyskočil z automobilu a ihned zaútočil na staršího řidiče ranami pěstí do obličeje. Na pomoc napadenému naštěstí přispěchali mladíci, kteří celou událost viděli. Útočník poté rychle odjel, ale napadený muž si naštěstí všiml registrační značky jeho vozidla.

„Na místo se dostavila přivolaná policejní hlídka. Potlučeného pána převezla rychlá záchranná služba k ošetření do nemocnice. Se zraněním se napadený léčil do poloviny října,“ upřesnila Kaizarová.

Policisté ve středu obvinili jednatřicetiletého muže z ublížení na zdraví a výtržnictví. V případě prokázání viny může skončit za mřížemi až na tři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám